Hem > Allmänt > V75 Mantorp 4/2

V75 Mantorp 4/2

För nästan exakt 1 år sedan, 5/2 i just denna v75 omgången då såg raden och utdelningen ut som nedan:

Jag hade inte med Dreamalittledream i femte avd på 6 st hästar. Hade man vetat vilket år Åke Svanstedt skulle få så hade man väl kryssat i kamelen direkt bara på kusk. Denna omgång är än så länge det närmsta jag varit de där mångmiljonerna. Samtidigt så gav det en väldigt fin slant med 6 st 6:or och en massa femmor. Men det går trots allt inte många dagar utan att man tänker på det där jävla loppet den 5 februari 2011… nej men jag är inte bitter…

Trots allt så har det fortsatt rulla på bra med spelet och även travet och v75. 7 rätt har jobbats in ett par gånger under 2011 efter denna dag, tyvärr inte med samma utdelning… ännu… men det kommer! Ska vi säga att det blir en repris på Mantorp, med ett undantag, avd 5!

Här är mina tankar inför helgens V75:a

Avd 1: Favorit blir nr 6 Online D’Amour 48% och det är en mkt bra häst som har goda chanser att vinna mot hästar av detta loppets kaliber. Det enda som oroar är galopp, vilket var det som hände senast, där såg annars hästen smällfin ut innan loppet. Känns som en ev. spik alternativt en stark A-häst!

Mitt främsta motbud är nr 4 Yesterday Weahter 11% som vann senast och trivs alldeles förträffligt nu med gällande väderförutsättningar, klarar av att gå med brodd och kan bli farlig om nr 6 inte kommer till!

Miljondraget: Nr 11 Nestor Gel med J Unterstainer kan svepa rubbet om han få gå tillräckligt länge i ryggar o det blir lite körning där framme, streckad på endast 5% är ett kul drag!

Avd 2: Här landar vi nog in omgångens största favorit i nr 3Luddes Hurricane Blue 72%. Hästen var snuskigt fin senast och gör han om den prestationen, vilket de flesta tror, då är detta klatt! Jag vill såklart hitta motbud då att fälla stora favoriter är vägen till miljonerna. Det finns både galopprisk och en viss risk att vinterbanan kan ställa till det för hästen.

Ett bud om det strular för favoriten är nr 4 Satachmo S.R.P 13% som besitter en sjujäklar visselpipa tillslut. Nr 6 Lukas Hall 7% går kanske i ledningen! En som trivs med skor o brodd är nr 2 Västerbo Carreau 10%, garderar ni så ska även denne med.

Miljondrag: Tja, vinner inte Ludde, vilket jag hoppas inte han gör, då är de nflesta andra miljondrag…

Avd 3: Ett tunnt guldlopp där spetsfavoriten nr 6 Timetosaygoodbye  62% blir klar favorit, speciellt efter sen strykning på Luddes motbud. I mina ögon ett svagt guldlopp, men trots allt ett guldlopp, dvs det är inga skithästar som gör upp om det. Därför väljer jag att strecka på, har ni inte råd med alla, glöm ej nr 7 Fabrice Axe 14% och från bakspår, nr 10 Copper Beach 4%. Formtoppad Björn Goop med nr 5 First on line Sec 6% som vann senast kan även det vara ett kul skrällbud.

Avd 4: Låser detta lopp på 4 hästar som jag tror har bra chans att vinna allihop. Det blir löpningsförlopp som avgör:

Nr 3 B.B.S Mandarino – Takter – 40%
Nr 7 Penalty Fare – Adielsson – 11%
Nr 9 Pampas S.I.R – Uhrberg – 33%
Nr 10 Hoboken – Goop – 18%

Bra hästar, bra kuskar, vettigt streckade!

Avd 5: När jag hade sex rätt på Mantorp för ett år sedan så spikade jag nr 3 Midnight Passion (12%, 9 i vinnarodds) i avd 4, då var receptet spets och slut med Ulf Ohlsson. Idag är det 1 år senare och vi hoppar fram en avdelning till avd 5. Nu vill jag se en liknande historia av Ulf Ohlsson. Jag sticket ut hakan och spikar honom med nr 7 Elora Hanover 13% som har drömläge  att göra just en repris, spets och slut – hämta ut!

Avd 6: Svårt lopp och det kan krävas en hel del streck för att ösa denna uppgift. Spets på nr 4 We Catch Diamond 14%, kanske håller hela långa vägen?! Nr 3 Ewe Palema 8% trivs över distansen och ska räknas med bra chans Dessutom Söderqvist upp bakom, ingen duvunge det. Glöm heller ej nr 9 Nino Coger från Kalmar… 17% kittlar dödsskönt i kistan!

Miljondraget: Nr 7 Gordonia Dag 5% har spurtat vasst på slutet, med en portion tur kan det vissla till!

Avd 7: Är vi med nu skall vi väl göra som jag gjorde för ett år sedan. Sätta ännu en spik, då var det Turbos Cherie till 11 ggr som jobbades in efter startgalopp. Ska jag spika fräckt även idag får de bli nr 3 Tion Medon Sisu. När potentiell utdelning för 7 rätt med nr 3 som vinnare visar 9 123 690 kr, ja då biter vi på naglarna. Kör Goop, köööööör!

……………………………………………………………………..

Fasta odds på vinnare som jag kan tyckas vara spelvärda  idag:

Avd  4 – vinnare nr 7 Penalty Fare 10 ggr HÄR

Avd 5 – vinnare nr 7 Elora Hanover 12 ggr HÄR

Avd 6 – vinnare nr 3 Ewe Palema 15 ggr HÄR

Categories: Allmänt Taggar: , ,
 1. februari 4th, 2012 i 23:37 | #1

  @Putte
  Som jag skrev senare ikväll så blev de bara 6! Bittert, men dock lika sant!
  Bara 6 dygn till revansch…

 2. Putte
  februari 4th, 2012 i 18:14 | #2

  Hur gick det för dig? Hade du även 10 Rock Me i första?
  Resten prickade du väl in lätt :)

 1. Inga trackbacks än.
« Tillbaka till textkommentarer